kæmpe biodiversitet
TRE TYPER JORD
I VORES VINMARKER
Vores terroir
Produktionsområdet er placeret på mødestedet mellem havindflydelsen fra vest og middelhavsinspirationen fra øst. Derudover er vinmarker udsat for virkningerne af højde, især i den sydlige del af området, hvor nogle plantager er placeret i en højde af næsten 500 meter.
tre typer jord
Vinstokken er plantet på tre typer jord: Jord, der er skadelig for molasse, meget heterogen og eroderet; kalksten og jordjord Sparnatian, rig på rødt ler; gammel flodsletter jord, i plateauets position.
4 sorter af druer
Chardonnay: Boller og bær er små. Denne sort har et meget højt kvalitetspotentiale og tillader forarbejdning af tørre hvidvine, mousserende vine og endda hedvine. Sukkerindholdet i bær kan nå høje niveauer og samtidig opretholde høj surhedsgrad.
Chenin: Klynger er mellemstore til store og bær er små eller mellemstore. Denne sort kan, afhængigt af vækstbetingelserne og i henhold til terroirs (kalksten, skifer), enten mousserende vin eller tør vin eller hedvin.
Mauzac: En sort, der er identiteten af terroir fra AOP Limoux (den findes kun her og i Gaillac-vinmarkerne), er den referencesorten AOP Limoux Blanquette de Limoux og AOP Limoux Méthode ancestrale.
Pinot noir: Boller og bær er meget små. Druer, der kræver termisk amplitude og en vis friskhed, der er naturligt tilpasset terroir Limoux, hvor den anvendes i basisvine fra AOP Crémant de Limoux, både hvide og lyserøde.
Chenin: Die Büschel sind mittelgroß bis groß und die Beeren sind klein oder mittelgroß. Diese Sorte kann je nach Anbaubedingungen und je nach Terroir (Kalkstein, Schiefer) entweder Schaumwein oder Trockenwein oder Likörwein liefern.
Mauzac: Eine Sorte, die die Identität des Terroirs von AOP Limoux darstellt (sie ist nur hier und im Weinberg Gaillac zu finden), es ist die Referenzsorte AOP Limoux Blanquette de Limoux und AOP Limoux Méthode ancestrale.
Pinot Noir: Brötchen und Beeren sind sehr klein. Trauben, die eine thermische Amplitude und eine gewisse Frische erfordern, die auf natürliche Weise an das Terroir Limoux angepasst ist, wo sie in den Grundweinen von AOP Crémant de Limoux verwendet werden, sowohl in Weiß als auch in Rosa.